De förblir för oss ett exempel, även när vi inte inser detta. Har vi verkligen ingen chans att undvika deras inflytande? Vi bestämde oss för att ta reda på från tre generationer av samma familj än (inte) deras lyckliga par liknar varandra. Uppriktiga första historier.

Föräldrar förblir för oss ett exempel, även när vi inte inser detta. Har vi verkligen ingen chans att undvika deras inflytande? Vi bestämde oss för att ta reda på från tre generationer av samma familj än (inte) deras lyckliga par liknar varandra. Uppriktiga första historier.

Våra hjältinnor – Olga, hennes mamma Vitana och mormor Olga – delade sin upplevelse: med humor, men allvarligt, lyssna på sig själv, jämföra, välja orden … tre röster, tre familjens kärlekshistorier.

Olga, 77 år gammal, Vitanas mamma, Sapans fru "Vi hävdar, gräl och satte Mirham"

”Idealet om förhållandet mellan man och hustru för mig var mina föräldrar. De älskade varandra, var vänliga, aldrig grälade. Pappa var en ovillkorlig myndighet för mamma. Han hade en explosiv karaktär, men hans mamma "släckt" dessa explosioner, var mycket fredliga. Min man liknar min pappa, i något inte. Det är som det kan har utvecklats på olika sätt. Hans ord har aldrig varit en lag för mig, tvärtom, från min ungdom insisterade jag på att relationerna i vårt par skulle vara lika. Så vi argumenterar och grälar – jag kan protestera och insistera på min synvinkel. Men när vi svär, lägger vi snabbt ut – det är svårt för oss att vara i gräl under lång tid. Sapan förändras ständigt och detta överraskar mig – till exempel lärde han sig att be om förlåtelse när han tror att han har fel – jag älskar honom och respekterar det för det. Vi var lite mer än tjugo, när vi av misstag träffades i ett semesterhus nära Moskva. Sapan gillade mig inte till en början, han visste inte så mycket, han visste lite. Men några månader senare förvandlades jag – det blev intressant för mig att prata med honom och tillbringa tid tillsammans. Jag gillade hans beslutsamhet, självständighet och beslutsamhet. I studenttiderna, när det inte fanns tillräckligt med stipendier för livet, tog han upp något arbete, hittade en väg ut ur alla situationer. Han erövrade mig med detta: våra fem -åriga bekanta växte till kärlek. Och vi gifte oss ".

Vitana, 49 år gammal, Olgas dotter, Alexanders fru "Vi har allmän smak, vi liknar varandra"

”Mina föräldrar är fullständiga motsatser. Det är fantastiskt att de visade sig vara tillsammans: Mamma är lugn, tyst och pappa är en köpman och "shustrik". Han är också en strikt person. Vår familj är så här: Fader är ett samvete, och mamma är kärlek. Så min man och jag har det. Med deras exempel lärde föräldrar vad du inte behöver göra: du kan inte svära varje dag. Däremot lyckas vi inte gräla på bagatell. Kanske för att jag försöker lugna min man, förstår jag hans karaktär, som är mycket lik min fars karaktär. Det finns många svårigheter i mina föräldrar, men de är fortfarande tillsammans. I relationens hållbarhet skulle vi vilja vara som dem: i sommar firade de ett gyllene bröllop, vi har snart ett silver. Och vi träffade väldigt romantiska: i en telefonbås. Jag anlände till Klaiped för semestern, och Sasha studerade på navigationsskolan där. Han erövrade mig omedelbart: snäll, uppriktig, glad och målmedveten. Samma som min far. På dagen för min avgång, på den tredje dagen för dejting, bjöd Sasha mig att gifta sig med honom. Några dagar senare flög han till Moskva, träffade mina föräldrar, presenterade mig för sin mamma. Det är viktigt för mig att veta att jag kan lita på Sasha, att vara en svag, osäker kvinna bredvid honom. Vi är mer än mina föräldrar, liknar varandra, vi har olika intressen, men samma smak. Det skulle vara obehagligt för mig om jag var nöjd med något, men Sasha skulle inte bry sig. ".

Olga, 24 år, dotter till Vitana, Andreis fru "Vi är främst vänner, ett lag"

”Jag hade tur – mina föräldrar delade inte, som många av mina vänner, jag växte upp och visste att de älskar varandra. De kommer med några roliga smeknamn till varandra, kastar dem med kuddar, har kul, oavsett vad de har tagit tillsammans-och det här är coolt. För mig själv bestämde jag mig för att jag också skulle ha kärleksbränder med min unga man. Och Andrey behandlar mig verkligen på ett speciellt sätt. Vi träffade VKontakte, av en slump. Det visade sig att våra stugor var i närheten. Dessutom: I barndomen spelade han med min farfar i schack. Vi började dejta och tillsammans i fem år. Om föräldrarnas relationer hålls på kärlek har vi en vanlig orsak. Vi båda tar bilder, vi är filmgäster, älskar samma musik https://www.berghs-soc.com/receptet-p-lycka/. För mig är det viktigaste att vi är vänner, team. Jag gillar att Andrey är en glad och stark man. Han vet hur man snabbt fattar beslut och lämnar mig inte ensam med mina problem. Jag uppskattar verkligen att vi nästan inte grälar. Kanske skulle jag uppskatta andra egenskaper hos män om det inte fanns någon pappa och farfar före ögonen. Jag ser i Andrei vad jag alltid gillade i dem: de ger inte tomma löften (och detta inspirerar lugnt), grundligt känt i allt, de har en inre stång. Men samtidigt är de tre mycket olika. Och relationerna i våra par är också olika. Till exempel är det viktigt för mig att livet är aktivt, supermättat, så att det inte finns någon tid att "hänga" hemma. Pappa säger att vänner kommer att lösa upp med tiden, eftersom familjer kommer att vara viktigare. Så jag vill "chatta" för framtiden ".

Historien om deras kärlek är den första berättelsen om en man och en kvinna i vårt liv. Vi kan imitera våra föräldrar eller försöka leta efter vår egen version av familjelivet, men det är omöjligt att undvika detta inflytande. "Vi ärvas inte av ett prov, utan ett system av värderingar- trohet, tolerans … och ett sätt att bygga relationer med en annan person," säger psykoterapeut Ekaterina Mikhailova. När våra föräldrar talade med sig, hur de uttryckte sina känslor, oavsett om de var öppna med andra människor, ändrade de varandra? Allt detta utgör grunden för våra idéer om hur relationer är ordnade i par. "Vi börjar få detta psykologiska arv mycket tidigt, under de år då barnens psyke bildas, varför vi uppfattar mycket som något för kurs," förklarar Ekaterina Mikhailova. – Familjen under mycket lång tid förblir den enda normen för det förhållande som vi vet. Och detta arv kan inte helt enkelt avbrytas, det kan överges, eftersom vi inte medvetet kontrollerar vår inre värld ”.

Ibland strävar vi efter att upprepa exemplet som vi anser idealiska – så mycket att det hindrar oss från att skapa vår egen modell för familjelivet. Eller öppet förklara vår avsikt att agera annorlunda än föräldrar. Oavsett vilken väg vi väljer kan du befria oss från medvetslös beroende och uttrycka med ord vad vi ärvde. Det är viktigt att komma ihåg vad som har påverkat oss och att veta vad vi vill göra med detta inflytande, som vi vill rädda från modermodellen.

Psykologier bjuder in

© 2006-2022 Network Edition "Psychologies.RU – Den officiella webbplatsen för tidningen Psychologies (Psycholojis) ", Shkulev Media Holding / Ooo "Shkulev Media Holding".

Intyg om registrering av media EL No. FS77-82353, utfärdat av den federala tjänsten för övervakning av kommunikation, informationsteknik och masskommunikation (Roskomnadzor) 23.elva.2021.

Alla rättigheter förbehållna. Varje reproduktion av webbplatsmaterialet utan tillåtelse från redaktionskontoret är förbjudet. 16+

Deixe um comentário

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *